Aannemer zoeken

Zoekt u een aannemer, maar heeft u geen idee waar u op moet letten tijdens uw zoektocht? Op deze pagina vindt u een overzicht van de kosten voor het inhuren van een aannemer en extra informatie die uw keuze voor een geschikte aannemer vergemakkelijken.

Kosten van een aannemer

Aannemers fungeren als een projectleider tijdens uw bouwproject. Het gemiddelde uurloon van een aannemer ligt tussen de € 30 en € 50. Bij grotere bouwprojecten kan de aannemer ervoor kiezen om ander personeel aan te nemen. Een indicatie van het uurloon van deze specialisten vindt u in het onderstaande overzicht.

SpecialistIndicatie uurloon (incl. btw)Materiaal
Aannemer€ 30 - € 50Inclusief
Schilder€ 30 - € 40Inclusief
Stukadoor€ 20 - € 50
Inclusief
Tegelzetter€ 20 - € 50Exclusief
Timmerman€ 20 - € 60Inclusief
Electricien€ 30 - € 60Inclusief
Dakdekker€ 25 - € 50Exclusief

De meest voorkomende verbouwingen in België zijn die van de badkamer, zolder, keuken, een aanbouw en het toilet. In de onderstaande tabel vindt u de gemiddelde prijzen van deze verbouwingen.

OnderdeelGemiddelde groottePrijs vanaf (incl.
btw en arbeid)
Toilet2 m2€ 600
Badkamer9 m2€ 4.000
Zolder30 m2€ 6.000
Keuken14 m2€ 8.000
Aanbouw15 m2€ 17.000

Aannemers zijn specialisten op het gebied van verbouwingen en renovaties. Door een aannemer in te huren, bent u verzekerd van kwaliteit. Bent u benieuwd naar de exacte prijs van een aannemer in uw situatie? Vraag dan gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan. Het invullen van de aanvraag kost u slechts 2 minuten. U ontvangt de offertes binnen 2 werkdagen. Door deze offertes te vergelijken, bespaart u tot wel 40% op de kosten van een aannemer.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van aannemers bij u uit de buurt aan.

Aannemer gezocht

Voordat u aannemers gaat zoeken is het belangrijk om uzelf goed te oriënteren. Neem de tijd en zoek zo veel mogelijk informatie op over aannemers en bouwprojecten. Vervolgens kunt u beginnen met het zoeken van een aannemer.

 • Vraag offertes aan. Door offertes aan te vragen krijgt u een beter beeld van de prijs voor uw situatie.
 • Vergelijk offertes. Vergelijk verschillende offertes van aannemers met elkaar. Hierdoor kunt u tot wel 40% op de kosten besparen.
  Zoek recensies. Speur het internet af voor recensies van de bouwbedrijven die offertes voor u hebben opgemaakt. Zo achterhaalt u de tevredenheid van consumenten die u voorgingen.
 • Zorg dat het klikt. Niet iedere aannemer past bij u. Zorg dat het contact goed verloopt. Dit is gunstig voor het eindresultaat van uw project.
 • Neem de tijd. Het zoeken en kiezen van een aannemer moet u nooit overhaasten. Check reviews, keurmerken en certificaten van aannemers om de juiste keuze te maken.

Wat doen aannemers?

Aannemers zijn verantwoordelijk voor alles rondom een verbouwing of renovatie van uw huis. Een aantal van deze verbouwingen hebben betrekking op de woonkamer, badkamer, keuken, tuin of het toilet. De aanbouw van bijvoorbeeld een serre is ook een taak voor de aannemer. Daarnaast is de aannemer binnen ieder project verantwoordelijk voor een soepel verloop. Onthoud bij het zoeken van een aannemer dat hij moet voldoen aan de juiste competenties om de volgende taken op zich te nemen.

 • Opstellen en bewaken van het budget. Dit mag in geen enkel geval overschreden worden.
 • Duidelijke planning opstellen en bewaken, zodat u een duidelijk overzicht van de verbouwing hebt.
 • Alle benodigde bouwvergunningen verkrijgen.
 • Aannemen van extra personeel (bij grotere projecten).
 • Het benodigde materiaal inkopen en zorgen dat alles op tijd beschikbaar is.
 • Zorgen voor een duidelijke taakverdeling onder de rest van het personeel.
 • Werkplaats inrichten zodat het project zo efficiënt mogelijk verloopt.
 • Leidinggeven aan het personeel.
 • Alle wetten rondom werkomstandigheden waarborgen.

Aannemers

Besparen op aannemers

 1. De gemiddelde prijs die aannemers in rekening brengen voor het afvoeren van puin bij een verbouwing, ligt rond de € 350. Bespaar op deze kosten door zo veel mogelijk puin zelf af te voeren.
 2. Bij ieder project krijgt u te maken met kwaliteit- en kostenverschillen. De verschillen tussen A- en B-kwaliteit verschillen echter minder dan u denkt. Vergelijk zoveel mogelijk materialen en producten, zodat u zeker weet dat u niet te veel betaalt. U bespaart hierdoor al snel € 500.
 3. Zoek en vergelijk meerdere aannemers. Zo krijgt u inzicht in de prijsverschillen, zodat u de beste keuze kunt maken. Kies daarnaast een aannemer bij u uit de buurt. Hierdoor bespaart u tot wel € 40 op voorrijkosten.

Bent u benieuwd naar de kosten van een aannemer voor uw bouwproject? Vraag nu geheel vrijblijvend en gratis tot 6 offertes aan en vind een gespecialiseerde aannemer voor uw project. De specialisten nemen binnen 2 werkdagen contact met u op. Zo kiest u uiteindelijk de specialist met het beste aanbod. U bespaart tot wel 40% op de kosten van een aannemer door deze offertes met elkaar te vergelijken.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van aannemers bij u uit de buurt aan.