Aannemers Antwerpen

Bent u op zoek naar een aannemer in Antwerpen? Op deze pagina vindt u meer informatie over de werkzaamheden die de aannemer verricht. Bovendien vindt u hier een handig kostenoverzicht voor het inhuren van een aannemer.

De kosten van een aannemer in Antwerpen

Aannemers zijn dé vakspecialisten op het gebied van renovatie en verbouwing. Het uurloon van aannemers hangt af van de locatie waar de werkzaamheden plaatsvinden. Een aannemer fungeert vooral als projectleider tijdens een verbouwing. Iedere specialist die hij aanneemt, brengt extra kosten met zich mee. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van deze kosten.

SpecialistIndicatie uurloon (incl. btw)Materiaal
Aannemer€ 30 - € 50Inclusief
Schilder€ 30 - € 40Inclusief
Stukadoor€ 20 - € 50
Inclusief
Tegelzetter€ 20 - € 50Exclusief
Timmerman€ 20 - € 60Inclusief
Electricien€ 30 - € 60Inclusief
Dakdekker€ 25 - € 50Exclusief

Door de grote diversiteit van werkzaamheden tijdens een project, is het altijd verstandig om een professionele aannemer in dienst te nemen. Benieuwd naar het aanbod van aannemers in Antwerpen? Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend tot 6 offertes aan van professionele aannemers bij u uit de buurt. Het invullen van deze aanvraag kost u slechts 2 minuten. Binnen 2 werkdagen ontvangt u vervolgens tot 6 offertes die u kunt vergelijken. Zo vindt u snel en gemakkelijk de beste aannemer voor uw project.

Vraag gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van aannemers uit Antwerpen aan.

Wat doet een aannemer?

Een aannemer is verantwoordelijk voor het realiseren en in juiste banen leiden van een bouwproject. Dat wil zeggen dat hij alle werkzaamheden rondom deze verbouwing op zich neemt en coördineert. De aannemer verricht natuurlijk niet alle taken alleen. Afhankelijk van de grootte van het project, neemt de aannemer geschikt personeel aan. Dit personeel bestaat vaak uit: architecten, metselaars, glaszetters, schilders, stukadoors of timmermannen. De kosten van een verbouwing of renovatie hangen veelal af van uw locatie. In een grote stad zoals Antwerpen vindt u veel aannemers. Door deze hoge concurrentie vallen de kosten voor u lager uit. De grootte van het project is ook van invloed op de kosten. Bij een verbouwing van de gehele woning schakelt de aannemer meestal een extra projectleider of onderaannemer in. Bij een groot project, zoals het verbouwen van uw huis, zien de werkzaamheden van de aannemer er als volgt uit:

 • Het opstellen van een offerte.
 • Het bewaken van het budget en het opstellen van een tijdsplanning.
 • Het verkrijgen van eventuele bouwvergunningen.
 • Het aannemen van geschikt personeel.
 • Het inplannen van personeel.
 • Het toezien op de juiste naleving van de werkzaamheden zoals deze zijn besproken.
 • Monitoren van de inkoop van de juiste materialen.
 • Het bespreken van (bouw)tekeningen met de architect.
 • Aannemen van onderaannemers en/of projectleiders.
 • Inrichten van een werkplaats voor het personeel.
 • Aansturen van personeel.
 • Waarborgen van goede werkomstandigheden en de veiligheid van personeel.

Aannemers in Antwerpen

Van een renovatie van uw badkamer tot een totale verbouwing van uw huis: een aannemer maakt het mogelijk. In Antwerpen bevinden zich genoeg aannemers die uw huis naar uw wens verbouwen. U bespaart bovendien geld door een aannemer uit uw regio in te huren. Door een aannemer uit de regio Antwerpen te kiezen, minimaliseert u namelijk eventuele voorrij- en reiskosten. Daarnaast profiteert u van de hevige concurrentie in een grote stad als Antwerpen. Aannemers concurreren onderling om u de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs te bieden.

Waarom huurt u een aannemer in?

Wanneer u besluit uw gehele huis te laten verbouwen, is het verstandig om dit over te laten aan een professionele aannemer. Vooral als het bijvoorbeeld gaat om het aanleggen van een nieuwe fundering. Dit kunt u onmogelijk zelf doen. Het inhuren van een aannemer scheelt u bovendien veel stress, tijd en kosten. U weet immers dat uw project bij een aannemer in Antwerpen in vertrouwde handen is. De voordelen van het inhuren van een aannemer op een rij:

 • Uw project wordt zorgvuldig, professioneel en veilig uitgevoerd.
 • U bent verzekerd van kwaliteit dankzij de jarenlange kennis en ervaring van de aannemer.
 • U kunt zich op andere zaken richten, omdat de aannemer alle taken uit handen neemt.

Kies de beste aannemer

 • Voor aannemers geldt vaak: goedkoop is duurkoop. Wanneer uw aannemer een opvallend lage prijs hanteert, bent u niet altijd verzekerd van kwaliteit. Check in dit geval keurmerken, kwalificaties, certificaten, garantieregelingen en eventuele reviews van de aannemer om de kwaliteit te controleren.
 • Zorg voor goede communicatie. Het klinkt logisch, maar communicatie is het allerbelangrijkste tijdens, voor en na de samenwerking met uw aannemer. Maak van tevoren duidelijke afspraken met de aannemer en houd altijd een vinger aan de pols.
 • Kies een aannemer uit uw regio. Hierdoor bespaart u zowel tijd als kosten.
 • Vergelijk offertes. Door offertes te vergelijken kiest u zelf de voordeligste deal.

aannemer

Vind de beste aannemers in Antwerpen

Deze checklist doorlopen? Dan rest er nog een laatste stap: geld besparen op het inhuren van een aannemer zelf. Het prijsverschil tussen aannemers in Antwerpen loopt op tot 40%. Hier kunt u ideaal gebruik van maken. Hoe? Vraag gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van aannemers bij u uit de buurt. Leg de offertes naast elkaar en kies de beste aannemer voor u eruit. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis en ziet u direct hoeveel u bespaart op de kosten van een aannemer in Antwerpen.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan.