Badkamerrenovatie

Bent u op zoek naar informatie over een badkamerrenovatie? Gebrek aan overzicht en kennis zorgt er vaak voor dat een verbouwing wordt uitgesteld. Hierom hebben wij alles wat u moet weten omtrent de badkamerrenovatie op een rijtje gezet. Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden? Lees dan snel verder.

Kosten van een badkamerrenovatie

Wanneer u uw badkamer wilt renoveren is het handig om inzicht te krijgen in de kosten. In de onderstaande tabel staan de gemiddelde kosten per onderdeel.

OnderdeelGemiddelde prijs (incl. montage en btw)
Ligbad€ 1.300
Boiler€ 1.500
Vloer€ 1.100
Douche€ 1.100
Toilet€ 750
Wastafel/lavabo€ 600
Kraan€ 250
Overige werkzaamheden€ 2.000 - € 2.900
Totaal€ 9.000 - 9.500

De uitvoering van een badkamerrenovatie vereist veel expertise. Daarom is het verstandig om dit aan een specialist over te laten. Zo bent u volledig verzekerd van hoge kwaliteit en een soepel verloop van het project. Daarnaast komt u bij een specialist niet voor onverwachte kosten te staan. Benieuwd wat een renovatie van uw badkamer kost? Vraag dan gratis tot 6 offertes aan. Deze offertes kunt u vergelijken om zo de beste specialist voor uw opdracht te kiezen. De aanvraag kost u slechts 2 minuten en is geheel vrijblijvend.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan.

Opties bij een badkamerrenovatie?

Een badkamerrenovatie is de meest voorkomende verbouwing onder huizenbezitters in België. Voor de mensen die erg veel waarde hechten aan persoonlijke hygiëne, is de badkamer vaak de belangrijkste ruimte van de woning.Wat houdt een renovatie van de badkamer nu precies in? Er zijn verschillende soorten renovatiewerken. We onderscheiden er hieronder 4. Uiteraard gaat het hierbij om een geschetste situaties. Deze worden aangepast op basis van uw eisen en wensen.

 • Een nieuwe indeling. Deze verbouwing wordt vooral aangeraden wanneer de eigenaar toe is aan iets nieuws, maar alle badkamermeubels nog in goede staat verkeren. De meubels worden dan bijvoorbeeld verplaatst en de muur krijgt een nieuwe kleur. Zo lijkt de badkamer toch weer als nieuw.
 • Nieuwe badkamermeubels. De aanschafprijs van nieuwe badkamermeubels is niet goedkoop. Soms is het echter nodig om uw oude badkamermeubels te vervangen. De vakkundigheid van een specialist is bij deze verbouwing van groot belang. Het verwijderen en plaatsen van deze meubels dient immers schadevrij te gebeuren.
 • Renovatie van de gehele badkamer. Naast de wastafel, het douchegordijn en de spiegel zijn ook het bad, toilet en de tegelvloer soms toe aan vervanging. U kunt tijdens deze renovatie ook de leidingen en de boiler vervangen indien nodig. De kosten van een totale renovatie kunnen hoog oplopen. Huur daarom bij deze grote projecten altijd een specialist in, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.
 • Verplaatsing van de badkamer. Bij deze renovatie wordt bijvoorbeeld een slaapkamer omgebouwd tot een badkamer. Sommige kamers zijn hiervoor meer geschikt dan andere. Voor het leggen van leidingen is het bijvoorbeeld verstandig om een kamer boven de keuken te kiezen. Een aannemer kan u helpen bij het kiezen van de beste ruimte.

Badkamerrenovatie

Hoe gaat de aannemer te werk?

Net als iedere professional gaat de aannemer bij een badkamerrenovatie te werk volgens een stappenplan. De onderdelen van dit plan lichten wij hieronder kort toe.

 • Badkamer leegmaken. Allereerst moet de aannemer overzicht creëren. Hiervoor moeten zowel alle losse onderdelen (kastjes, wasmand, prullenbakjes) als alle vaste onderdelen (ligbad, toilet, wasbak, tegels) uit de badkamer verwijderd worden. Het is belangrijk dat de specialist extra voorzichtig is tijdens het verwijderen van deze vaste onderdelen om eventuele schade te voorkomen.
 • Afvoer of leidingen vervangen of verleggen. Het kan zijn dat de afvoer en leidingen in slechte staat verkeren. Om een lekkage op een later moment te voorkomen zal de aannemer deze daarom direct vervangen. Voor verplaatsing van bijvoorbeeld een kraan, kan het ook zijn dat de aannemer besluit de leidingen te verleggen.
 • Verplaatsing van de radiator (optioneel). Om meer ruimte te creëren voor bijvoorbeeld een nieuwe douchecabine, kan de aannemer besluiten om de radiator te verplaatsen.
 • Betegelen van de wanden. Voordat de aannemer begint met de betegeling, worden de wanden gestuct.
 • Monteren van de badkamermeubels. Ten slotte worden de badkamermeubels op de juiste manier en plaats gemonteerd.

Badkamerrenovatie stappenplan

Bent u van plan uw badkamer te renoveren? In dit stappenplan vindt u alles wat u moet weten voordat u begint met een badkamerrenovatie.

 • Controleren
  Voordat u een nieuwe badkamer kunt plaatsen, moet u de oude badkamer uiteraard eerst afbreken. Dit is het perfecte moment om alle onderliggende leidingen in uw badkamer te controleren. Zo kunt u eventueel een aantal leidingen vervangen, zodat u op een later moment niet voor onverwachte kosten komt te staan. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen. Bovendien moet u uw badkamer voor de reparatie van een leiding op een later moment alsnog afbreken.
 • Plannen
  Om van tevoren te weten waar u aan toe bent bij een badkamerrenovatie moet u een planning maken. Bedenk goed wat er bij een renovatie komt kijken en stel uzelf vragen zoals: hoe lang gaat het duren? Wat kan ik tijdens de renovatie doen? Wat verwacht ik van het eindresultaat? Hierdoor krijgt zowel de aannemer als u zelf een beter beeld van de renovatie.
 • Schetsen
  Bedenk van tevoren precies hoe uw badkamer eruit moet komen te zien. Maak verschillende schetsen en werk de beste optie uiteindelijk uit voor de aannemer. Houdt hier ook rekening met de kosten en afmetingen van ieder onderdeel.
 • Afspraken maken
  Het project betreft een renovatie van úw badkamer. Maak van tevoren duidelijke afspraken met de aannemer over het eindresultaat en het verloop van het project. Zo voorkomt u onenigheden.
 • Shoppen
  Ten slotte gaat u winkelen. Oriënteer uzelf goed op verschillende meubels en vergelijk zo veel mogelijk prijzen om onnodige kosten te besparen. Pak daarnaast uw schets erbij voor de juiste vormen en afmetingen.

badkamerrenovatie

3 handige besparingstips

Voer zelf het puin en oude meubilair af. De meeste aannemers brengen het afvoeren van puin namelijk in rekening. De gemiddelde prijs voor deze werkzaamheden ligt rond de € 350.
Laat u goed informeren over het materiaal. Het kwaliteitsverschil tussen A- en B-merken is niet altijd even groot, de prijzen van deze materialen verschillen echter wel degelijk. Vergelijk zoveel mogelijk producten en praat hierover met experts. Zo kunt u tot wel € 650 besparen.
Kies de juiste aannemer. Vergelijk offertes van meerdere aannemers. Zo krijgt u inzicht in de prijsverschillen, zodat u de beste keuze kunt maken. Kies daarnaast een aannemer bij u uit de buurt. Hierdoor bespaart u al gauw tot wel € 40 op voorrijkosten.

Bespaar op uw badkamer renovatie kosten

Benieuwd wat de kosten van uw badkamerrenovatie zijn? Vraag dan gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van professionele badkamerspecialisten aan. Om de situatie goed in te schatten, nemen de specialisten telefonisch contact met u op. De vakspecialisten kunnen ook voorstellen om bij u thuis te komen om het project en uw wensen met u door te nemen. Naar aanleiding van dit gesprek, ontvangt u een vrijblijvende offerte. Door deze offertes te vergelijken kiest u zelf de beste deal. Zo bespaart u tot wel 40% op uw badkamerrenovatie.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van badkamerspecialisten aan.