Badkamer plaatsen

Bent u van plan om binnenkort een nieuwe badkamer te plaatsen en wilt u hier graag meer weten? Op deze pagina vindt u richtprijzen en tips voor het plaatsen van een nieuwe badkamer.

Wat kost het plaatsen van een nieuwe badkamer?

De prijs van de plaatsing van een badkamer verschilt door de grootte van de kamer en de materiaalkeuze. Voordat uw nieuwe badkamer geplaatst kan worden, moeten de juiste leidingen worden aangelegd. Denk hierbij aan elektriciteits- en waterleidingen. De installatiekosten hiervan liggen rond de € 1.000. Vervolgens kan de aannemer beginnen met het plaatsen van uw badkamer. In het onderstaande overzicht vindt u de richtprijzen per onderdeel.

OnderdeelGemiddelde prijs (incl. montage en btw)
Ligbad€ 1.300
Boiler€ 1.500
Vloer€ 1.100
Douche€ 1.100
Toilet€ 750
Wastafel/lavabo€ 600
Kraan€ 250
Overige werkzaamheden€ 2.000 - € 2.900
Totaal€ 9.000 - 9.500

Bij ieder onderdeel heeft u de keuze tussen verschillende materialen. Iedere materiaalsoort heeft een andere kwaliteit. De kwaliteitsverschillen hebben een grote invloed op de totaalprijs van uw badkamer. Een luxe badkamer met onderdelen van hoge kwaliteit is vaak meer dan tweemaal zo duur als een basis badkamer met B-kwaliteit producten. In het onderstaande overzicht vindt u de richtprijzen van drie verschillende badkamers.

Soort badkamerGemiddelde prijs
Basis badkamer€ 7.000
Gemiddelde badkamer€ 10.000
Luxe badkamer€ 15.000

Naast de aanleg van leidingen en de installatie van badkamer onderdelen, zoals meubels en accessoires, betaalt u ook voor de service en ervaring van de specialist zelf. De aannemer kan u, met behulp van enkele andere specialisten, een soepele verbouwing garanderen. De kosten per specialist staan overzichtelijk in de onderstaande tabel. Het uurloon van de tegelzetter is exclusief materiaal, hij plaatst dus alleen de tegels die u zelf koopt.

SpecialistIndicatie uurloonMateriaal
Aannemer€ 30 - € 50Inclusief
Schilder€ 30 - € 40Inclusief
Stukadoor€ 20 - € 50Inclusief
Tegelzetter€ 20 - € 50Exclusief

Verzeker uzelf van een soepele en goede verbouwing door een aannemer in te huren. Op deze manier komt u na en tijdens het plaatsen van uw badkamer niet voor verrassingen te staan. Bent u benieuwd naar de exacte kosten voor de plaatsing van een badkamer in uw situatie? Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend tot 6 offertes van aannemers bij u uit de buurt aan. De aannemers nemen telefonisch contact met u op om uw wensen door te spreken. Vervolgens stellen zij een offerte op maat voor u op. Vergelijk deze offertes en bespaar zo tot wel 40% op de plaatsing van uw badkamer.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van aannemers uit uw regio aan.

Badkamer plaatsen

Wat houdt de plaatsing van uw badkamer precies in?

Er komt veel kijken bij het plaatsen van een badkamer. Er zijn verschillende specialisten nodig om alles te verbouwen en installeren. Deze specialisten gaan als volgt te werk:

  1. Uw oude badkamer wordt gesloopt en leeggeruimd. De nieuwe badkamer kan geplaatst worden in dezelfde kamer als de oude badkamer, maar het is ook mogelijk om een andere kamer om te bouwen tot een badkamer. Welke kamer u ook kiest, de specialist moet deze altijd eerst leegruimen. Zowel de losse onderdelen, zoals een badkamermeubel of wastafel, als de vaste onderdelen, zoals tegels of een kraan moeten de kamer uit.
  2. De leidingen worden gelegd. De specialist controleert uw elektriciteits- en waterleidingen en vervangt deze indien nodig.
  3. De tegels worden gelegd. Het juiste moment om de vloer te leggen is als de badkamer volledig vrij is van meubels.Zo staat er niets in de weg en legt de specialist uw tegelvloer in een handomdraai.
  4. Alle meubels worden geïnstalleerd. Denk bij deze meubels aan het bad of de douche, het toilet, de wastafel en het badkamermeubel.
  5. De afwerking. Ten slotte worden de kleine onderdelen, zoals een douchegordijn,wand of spiegel geïnstalleerd. Het verven van muren gebeurt tevens in deze laatste fase.

Plaatsing badkamer

Stappenplan voor het plaatsen van uw nieuwe badkamer

Hebt u geen idee waar u moet beginnen bij het plaatsen van een nieuwe badkamer? Houdt het volgende stappenplan aan, zodat u zeker weet dat u niets vergeet tijdens de verbouwing.

  1. Maak een planning. Bedenk in deze fase precies wat u van de verbouwing verwacht. Schrijf op welke stappen u zelf moet ondernemen en wat u van een aannemer verwacht. Ga in deze fase ook alvast op zoek naar een aannemer. Geef aan op welke datum uw project afgerond moet zijn en bepaal uw budget voordat u begint met verbouwen. Zo komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.
  2. Meet de kamer op. Houd uw verwachtingen in uw achterhoofd terwijl u de gehele badkamer opmeet. Schets vervolgens welke meubels u waar wilt plaatsen. Hiermee helpt u zowel uzelf als de aannemer om een duidelijk beeld van de verbouwing te vormen.
  3. Kies de juiste aannemer. Zoek informatie over aannemers op en vraag offertes aan. Vergelijk alle aannemers op basis van deze informatie en kies de meest geschikte aannemer voor uw verbouwing.
  4. Maak duidelijke afspraken. Ga voor uw verbouwing met uw aannemer in gesprek om duidelijke afspraken te maken. Denk hierbij aan het budget, deadlines, verwachtingen en werktijden. Zet alle afspraken zwart op wit om onenigheid na of tijdens het plaatsen van de badkamer te voorkomen.
  5. Breng uw omgeving op de hoogte. Het plaatsen van een nieuwe badkamer kan overlast veroorzaken. Breng uw buren vooraf op de hoogte van de verbouwing en de werktijden. Bedenk tevens waar u tijdens de verbouwing kunt douchen. Zo kan iedereen rekening met de verbouwing houden en veroorzaakt het zo min mogelijk overlast.

Bespaar op de kosten van uw nieuwe badkamer

Bespaar geld op het plaatsen van een nieuwe badkamer door zoveel mogelijk zelf te doen. Door zelf puin af te voeren bespaart u gemiddeld € 350. Kies daarnaast voor een aannemer bij u uit de buurt en bespaar tot wel € 40 op voorrijkosten. Bent u benieuwd naar de prijs van uw nieuwe badkamer? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van specialisten bij u uit de buurt. De aannemers nemen binnen 2 werkdagen contact met u op. U ontvangt vervolgens tot 6 offertes. Vergelijk deze offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten van uw badkamerrenovatie.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan bij badkamerspecialisten uit uw buurt.