Badkamerrenovatie prijs

Is uw badkamer toe aan een renovatie, maar wilt u meer weten over de kosten hiervan? Op deze pagina vindt u belangrijke informatie over de opties en richtprijzen rondom uw badkamerrenovatie.

De prijs van een badkamerrenovatie

De totale prijs van een badkamerrenovatie bestaat uit meerdere onderdelen. Allereerst betaalt u natuurlijk het uurloon van een aannemer. Verder komen er nog kosten bij voor de inrichting van uw badkamer. In het onderstaande overzicht vindt u de gemiddelde prijs per onderdeel.

OnderdeelGemiddelde prijs (incl. montage en btw)
Ligbad€ 1.300
Boiler€ 1.500
Vloer€ 1.100
Douche€ 1.100
Toilet€ 750
Wastafel/lavabo€ 600
Kraan€ 250
Overige werkzaamheden€ 2.000 - € 2.900
Totaal€ 9.000 - 9.500

Er komt veel kijken bij een badkamerrenovatie. Door een aannemer in te schakelen weet u zeker dat de renovatie van uw badkamer goed verloopt.Een aannemer kan u tevens helpen door een offerte voor uw situatie op te stellen. Benieuwd naar zo’n offerte? Vraag hier gratis en geheel vrijblijvend tot wel 6 offertes aan. Binnen 2 werkdagen nemen de aannemers vervolgens contact met u op om uw eisen en wensen te bespreken. Door meerdere offertes te vergelijken, kiest u gemakkelijk de specialist met het beste aanbod en bespaart u tot wel 40% op de kosten van uw badkamerrenovatie.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van specialisten uit uw buurt.

Badkamerrenovatie prijs

Prijs van een specialist voor uw badkamerrenovatie

Het is verstandig om bij uw badkamerrenovatie gebruik te maken van een specialist. Het inhuren van specialisten voor de renovatie van uw badkamer, brengt natuurlijk wel extra kosten met zich mee. Een aannemer is de aangewezen specialist voor uw badkamerrenovatie. De aannemer vraagt gemiddeld tussen de € 30 – € 50 per uur. Hij fungeert tijdens een badkamerrenovatie als een projectleider. Daarnaast huurt hij extra specialisten in als dit nodig is. Onderstaand vindt u een overzicht van de kosten per specialist.

SpecialistIndicatie uurloonMateriaal
Schilder€ 30 - € 40Inclusief
Stukadoor€ 20 - € 50Inclusief
Loodgieter€ 20 - € 60Inclusief
Elektricien€ 30 - € 60Inclusief
  • Schilder. De schilder helpt u bij het verven van uw muren en badkamermeubels. Kiest u voor betegeling of verft u liever zelf? Dan is de schilder niet de specialist die u zoekt.
  • Stukadoor. De stukadoor kan meubels bevestigen, tegelwerk plaatsen, muren stucen en zorgen voor een nette afwerking.
  • Loodgieter. De loodgieter is een onmisbare specialist als het gaat om badkamerrenovaties. Er liggen veel water- en afvoerleidingen van en naar uw badkamer. De loodgieter zorgt er niet alleen voor dat u verzekerd bent van een warme douche, maar ook dat de leidingen onder uw wastafel en toilet niet gaan lekken of verstoppen.
  • Electricien. Net als bij de loodgieter is het werk van een elektricien niet altijd zichtbaar, maar wel belangrijk. Zeker in een vochtige plaats als de badkamer mogen de elektriciteitskabels nooit open en bloot komen te liggen. De elektricien zorgt ervoor dat u zich veilig en onbezorgd kunt wassen in uw badkamer.

Prijsverschillen rondom een badkamerrenovatie

Een badkamerrenovatie kan bestaan uit verschillende werkzaamheden. U kunt bijvoorbeeld uw huidige meubilair verplaatsen, nieuw meubilair kopen, de complete badkamer verbouwen of een nieuwe badkamer plaatsen. De volgende prijzen zijn gebaseerd op de totale badkamerrenovatie.De gemiddelde grootte van een badkamer is 9m2 (3m x 3m). In dit voorbeeld onderscheiden we 3 verschillende badkamers, namelijk de basis, gemiddelde en luxe badkamer. De prijs per situatie is inclusief btw, montage en materiaal.

SoortPrijs
Basis badkamer€ 3000 - € 5000
Gemiddelde badkamer€ 5000 - € 9000
Luxe badkamer> €9000

De basis badkamer bestaat bijvoorbeeld uit een simpel eenpersoons ligbad met douchekop en douchegordijn, een toilet, een wastafel en een badkamermeubel met spiegel. De keuze van het meubilair wordt vaak gemaakt op basis van de prijs.

Badkamerrenovatie prijs

De gemiddelde badkamer is iets rijker uitgerust dan de basis badkamer. U kunt hierbij denken aan een inloop- of stortdouche, een extra wastafel en een wandspiegel. De prijs van deze badkamerrenovatie hangt voornamelijk af van uw eisen en wensen wat betreft materialen.

Badkamerrenovatie prijs

De luxe badkamer is vaak meer dan 2 keer zo duur als de basis badkamer, maar biedt alles als het gaat om luxe, gemak en kwaliteit. Indien uw budget toereikend is, kunt u kiezen voor tegels van natuursteen of een regendouche.

Badkamerrenovatie prijs

Bespaar op de renovatiekosten van uw badkamer

  • Aannemers brengen gemiddeld € 350 in rekening voor het afvoeren van puin. Door zelf oud meubilair of hout af te voeren, bespaart u op deze kosten van uw badkamerrenovatie.
  • Vergelijk offertes van meerdere aannemers. Zo kiest u zelf het beste aanbod en bespaart u tot wel 40% op de kosten van uw badkamerrenovatie. Kies daarnaast een aannemer bij u uit de buurt en bespaar tot wel € 40 extra op voorrijkosten.
  • Vergelijk materiaal van A- en B-kwaliteit. De verschillen in kwaliteit zijn niet altijd evenredig aan de verschillen in prijs.

Bent u benieuwd naar de prijs van uw badkamerrenovatie? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van aannemers uit uw buurt. De aannemers nemen binnen 2 werkdagen contact met u op om uw wensen te bespreken. U ontvangt vervolgens tot wel 6 offertes. Vergelijk deze offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten van uw badkamerrenovatie.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van badkamerspecialisten uit uw buurt.