Renovatie badkamer

Is uw badkamer toe aan een renovatie en weet u niet waar u moet beginnen? Gelukkig bent u niet de enige. Door een gebrek aan kennis en ervaring lopen de kosten voor de renovatie van uw badkamer soms hoog op. Benieuwd naar deze kosten en mogelijkheden? U vindt alle informatie op deze pagina.

Wat kost de renovatie van een badkamer?

De kosten voor de verbouwing van uw badkamer lopen erg uiteen. De gemiddelde kosten per onderdeel vindt u in onderstaand overzicht.

OnderdeelGemiddelde prijs (incl. montage en btw)
Ligbad€ 1.300
Boiler€ 1.500
Vloer€ 1.100
Douche€ 1.100
Toilet€ 750
Wastafel/lavabo€ 600
Kraan€ 250
Overige werkzaamheden€ 2.000 - € 2.900
Totaal€ 9.000 - 9.500

De renovatie van een badkamer is geen makkelijk project. Huur daarom altijd een specialist in, zodat u zeker bent van hoge kwaliteit en een goed verloop van de verbouwing. Bent u benieuwd naar de exacte prijzen voor de renovatie van úw badkamer? Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend offertes aan. Het invullen van een offerteaanvraag kost u slechts 2 minuten. Binnen 2 werkdagen ontvangt u vervolgens offertes van 6 verschillende aannemers bij u in de buurt. Door de prijzen te vergelijken, kiest u gemakkelijk de specialist met het beste aanbod.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan.

Wat houdt een renovatie van een badkamer in?

Een badkamerrenovatie lijkt soms gemakkelijk, maar is dit zeker niet. Er zijn veel technische aspecten waarmee u rekening dient te houden bij zo’n renovatie. Het uitzoeken van nieuwe meubels en bepalen van de inrichting doet u zelf, maar voor ingewikkeldere zaken is het beter om een professional in te huren. De specialist kan bijvoorbeeld uw badkamer controleren op lekkage, meubels op de juiste manier plaatsen en leidingen controleren en repareren. Kennis en expertise op dit gebied is zeker bij een renovatie van uw badkamer een vereiste. Schakel daarom de hulp in van een specialist. De renovatie van een badkamer kan bestaan uit de volgende werkzaamheden:

 • Een nieuwe inrichting van de badkamer. Denk hierbij aan het verplaatsen van bepaalde badkamermeubels.
 • Nieuwe badkamermeubels. Hiervoor moeten de oude meubels vakkundig worden verwijderd om onnodige schade te voorkomen.
 • Een complete vernieuwing van de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van nieuwe badkamertegels, een nieuw bad en een nieuwe wastafel.
 • Verplaatsing van de badkamer. In dit geval wordt een ‘gewone’ kamer omgetoverd tot een badkamer. Let op: sommige kamers zijn hiervoor meer geschikt dan andere.

Hoe wordt de prijs bepaald?

Om beter inzicht te krijgen in de kosten en het budget voor de renovatie, verdelen we de badkamers in 3 typen: basis, gemiddeld en luxe. Alle prijzen zijn gebaseerd op een standaard badkamer van 9 m2 (3m x 3m) inclusief montage, btw en materiaal.

Basis badkamer

De gemiddelde kostprijs voor het renoveren van een basis badkamer van 9 m2 ligt tussen de € 3.000 – € 5.000. Denk bij de inrichting van een basis badkamer aan een eenpersoons ligbad, duoblok toilet en een wastafel met een vast badmeubel.

Basis badkamer

Gemiddelde badkamer

Het renoveren van een gemiddelde badkamer van 9 m2 kost tussen de € 5.000 – € 9.000. Deze badkamer is uitgerust met bijvoorbeeld een inloopdouche, wc en een wastafel. Voor de verbouwing van een gemiddelde badkamer, bent u minder beperkt in de stijl- en materiaalkeuze dan bij de basis variant. In plaats van een simpel eenpersoons ligbad is er ruimte voor een inloopdouche met bijvoorbeeld een glazen wand. Heeft u een wat groter gezin? Dan is het een goed idee om een extra lavabo in te laten bouwen. Bij de gemiddelde badkamer renovatie heeft u meer keuze uit materialen. De prijs voor deze verbouwing ligt tussen de € 5.000 – € 9.000.

Gemiddelde badkamer

Luxe badkamer

Is uw badkamer een van de belangrijkste onderdelen van uw huis? En hecht u veel waarde aan persoonlijke stijl en hoge kwaliteit? Kies dan voor een luxe badkamer. Het minimale budget voor de renovatie van dit type badkamer kost gemiddeld € 9.000. De prijs hangt af van uw wensen en behoeften. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een regendouche en tegels van natuursteen. De materiaalkeuze en de grootte van uw badkamer bepalen hier de prijs.

Luxe badkamer

Stappenplan voor uw renovatie

Wilt u uw badkamer renoveren, maar weet u niet waar u moet beginnen? Dit stappenplan helpt u wellicht een handje.

 • Check
  Tijdens een verbouwing zal er een moment zijn waarop uw volledige badkamer leeg staat. Dit is het beste (en mogelijk enige) moment om al uw leidingen na te kijken. Deze werkzaamheden brengen uiteraard extra kosten met zich mee, maar zorgen er wel voor dat de renovatie niet opnieuw dient te gebeuren.
 • Planning
  Zoals bij iedere verbouwing is het verstandig om te beginnen met het maken van een planning. Welke stappen moet u ondernemen om tot het eindresultaat te komen? Bedenk hoeveel tijd de renovatie in beslag neemt.
 • Meten is weten
  Meet alle maten van de ruimte op en bedenk hoe uw ideale badkamer eruitziet. Maak vervolgens een schets. Bedenk welke meubels u erin wilt plaatsen en maak een kostenoverzicht. Hierdoor bespaart u in het voortraject al veel geld. Bovendien helpt u hierdoor de specialist, omdat hij precies op de hoogte is van uw wensen.
 • Maak duidelijke afspraken
  Om uw badkamerrenovatie voorspoedig te laten verlopen, is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken met uw specialist. Laat de aannemer precies weten wat u wilt, het gaat tenslotte om een grote renovatie.
 • Winkelen
  Vervolgens is het tijd voor de keuze van badkamermeubels. Vergelijk verschillende prijzen zodat u niet te veel betaalt. Het klinkt logisch, maar let ook op de maximale grootte van de meubels. Pak uw schets erbij en bekijk of alle meubels in uw ruimte passen.

Handige besparingstips

 • Voer zelf het puin en oude meubilair af. De meeste aannemers brengen het afvoeren van puin in rekening. De gemiddelde prijs voor deze werkzaamheden ligt rond de € 350. Bespaar dit bedrag door zelf aan te bieden om voor de afvoer van het puin te zorgen.
 • Laat u goed informeren over het materiaal. Het kwaliteitsverschil tussen A- en B-merken is niet altijd even groot, de prijs is dit echter wel. Vergelijk zoveel mogelijk producten en praat hierover met experts. Zo kunt u tot wel € 650 besparen.
 • Kies de juiste aannemer. Vergelijk offertes van aannemers. Zo krijgt u inzicht in de prijsverschillen zodat u de beste keuze kunt maken. Kies daarnaast een aannemer bij u uit de buurt. Hierdoor bespaart u tot wel € 40 op voorrijkosten.

Bespaar op uw badkamer renovatie kosten

Bent u benieuwd naar de kosten voor úw badkamerrenovatie? Vraag nu geheel vrijblijvend en gratis tot 6 offertes aan en vind een gespecialiseerde aannemer voor uw project. Binnen 2 werkdagen nemen de specialisten contact met u op. Zo kiest u uiteindelijk de beste deal voor de renovatie van uw badkamer. U bespaart tot wel 40% op de kosten voor het renoveren van uw badkamer door deze offertes met elkaar te vergelijken.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan.