Offertes aanvragen bouw

Bent u van plan om binnenkort te gaan verbouwen? En zoekt u naar meer informatie over het aanvragen van offertes voor de bouw? Op deze pagina vindt u alles over de aanvraag, inhoud en controle van deze offertes.

Hoe kan ik offertes aanvragen voor de bouw?

Voordat u offertes voor de bouw aanvraagt, vormt u eerst een duidelijk beeld van uw project. Bedenk bijvoorbeeld voor welk onderdeel van uw huis de bouw betreft, wat de afmetingen zijn, wat er precies moet gebeuren, hoe lang dit mag duren en wat uw budget is. Hebt u al een duidelijk beeld van uw project? Volg dan de volgende stappen voor het aanvragen van offertes.

 1. Vraag hier gratis en vrijblijvend bouwoffertes aan. Beschrijf uw project zo volledig mogelijk, zodat de aannemers voor u een offerte op maat kunnen maken.
 2. Het systeem selecteert de meest geschikte bouwspecialisten bij u uit de buurt.
 3. U ontvangt een e-mail met daarin tot maximaal 6 geschikte bedrijven.
 4. Binnen 2 werkdagen nemen deze specialisten contact met u op.
 5. Vergelijk de offertes op basis van kwaliteit en prijs en vind de beste specialist voor uw project.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van vakspecialisten bij u uit de buurt aan.

offertes aanvragen bouw

Waar moet u op letten bij het checken van offertes?

 • Wees duidelijk. Wees zo duidelijk en specifiek mogelijk als u offertes wilt aanvragen voor de bouw. Hoe duidelijker u het projecten uw wensen beschrijft, des te beter is de aannemer in staat om een nauwkeurige offerte op maat op te stellen.
 • Vraag meerdere offertes aan. Door meerdere offertes aan te vragen, kunt u verschillende aannemers en prijzen met elkaar vergelijken. Hierdoor bespaart u geld op uw bouwproject.
 • Verzamel informatie. Zoek de bouwfirma van de aannemer op via het internet. Hier leest u recensies en checkt u keurmerken. Zo krijgt u een beter beeld van de onderneming.
 • De wet Breyne. De wet Breyne is in het leven geroepen om Belgische huiseigenaren te beschermen. De wet stelt eisen aan contracten en offertes bij bouwprojecten. Iedere Belgische aannemer is verplicht de wet te kennen en toe te passen.
 • Controleer verzekeringen. Controleer of het project BA verzekerd is. Zo weet u zeker dat de aansprakelijkheid bij de bouwfirma ligt.
 • Leg de manier van betaling vast. Een bouwfirma kan in de offerte een voorschot vragen. Controleer of dit voorschot niet buitenproportioneel is. Zorg er ook voor dat u in termijnen kunt betalen. Hierdoor vermindert u de kans op verzuim tijdens het project.

offertes aanvragen bouw

Wat staat er in een offerte voor de bouw?

Offertes verschillen vaak per project. Hoe groter het project, des te uitgebreider de offerte. Controleer altijd de volledigheid als u een offerte wilt aanvragen voor de bouw. Om u een beter beeld te geven van de opbouw van zo’n uitgebreide offerte, hebben wij de belangrijkste onderdelen opgesomd.

 • De situatie. De aannemer beschrijft kort uw huidige en gewenste situatie. Verder legt hij aan de hand van uw verwachtingen uit hoe de gewenste situatie volgens hem bereikt kan worden.
 • Het aanbod. Hier gaat de aannemer dieper in op het probleem en de oplossing. Er wordt in fasen beschreven hoe het project verloopt en wat er allemaal gaat gebeuren.
 • De planning. Als het project langer dan een paar dagen duurt, maakt de aannemer een planning. Hierin staat precies wie wat doet en hoeveel tijd iedere taak in beslag zal nemen. Indien er werkzaamheden van u worden verwacht, neemt de aannemer deze ook op in de planning.
 • Algemene voorwaarden. Iedere overeenkomst komt tot stand onder bepaalde voorwaarden. Enkele voorwaarden in een offerte voor de bouw kunnen zijn: bepaling van de aansprakelijkheid, leveringstermijn, garanties en betalingsregelingen.
 • De prijs. Dit is het belangrijkste onderdeel van de offerte. De aannemer geeft een inschatting van de prijs en licht de opbouw toe. Ieder aspect moet voor u duidelijk zijn. Vraag uw aannemer om toelichting van de kostenposten die voor u niet helemaal duidelijk zijn.
 • Extra werknemers. Bij grotere projecten in de bouw werkt een aannemer samen met andere specialisten. Voorbeelden hiervan zijn: schilders, stukadoors en timmermannen. Deze specialisten worden kort omschreven in de offerte. Extra werknemers nemen uiteraard extra kosten met zich mee. Om u een beter beeld van deze extra kosten te geven, vindt u in de onderstaande tabel het een overzicht van de gemiddelde uurlonen per specialist.
SpecialistIndicatie uurloon (incl. btw)Materiaal
Aannemer€ 30 - € 50Inclusief
Schilder€ 30 - € 40Inclusief
Stukadoor€ 20 - € 50
Inclusief
Tegelzetter€ 20 - € 50Exclusief
Timmerman€ 20 - € 60Inclusief
Electricien€ 30 - € 60Inclusief
Dakdekker€ 25 - € 50Exclusief

Offertes aanvragen voor de bouw

Vraag altijd offertes aan voor de bouw als u streeft naar het beste eindresultaat. Beschrijf uw situatie zo volledig mogelijk om de meest nauwkeurige offertes voor uw situatie te ontvangen. Vraag gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan. Om de situatie goed in te schatten, nemen de specialisten telefonisch contact met u op. De vakspecialisten kunnen ook voorstellen om bij u thuis te komen om het project en uw wensen met u door te nemen. Naar aanleiding van dit gesprek, ontvangt u een vrijblijvende offerte. Door deze offertes te vergelijken kiest u zelf de beste deal. Zo bespaart u tot wel 40% op uw badkamerrenovatie.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van vakspecialisten bij u uit de buurt aan.