Offerte aannemer

U bent op zoek naar een betrouwbare aannemer die uw opdracht perfect uitvoert. Vraag daarom aannemer offertes aan. Op deze pagina leest u meer over de inhoud van aannemer offertes en hoe u deze aanvraagt.

Hoe werkt het aanvragen van aannemer offertes?

1. Vraag hier gratis en vrijblijvend aannemer offertes aan.
2. Aannemer-weetjes selecteert de meest geschikte aannemers bij u uit de buurt.
3. U ontvangt een e-mail met daarin offertes van tot maximaal 6 geschikte bedrijven.
4. Binnen 2 werkdagen nemen de specialisten contact met u op.
5. Vergelijk de offertes op basis van kwaliteit en prijs en vind de beste specialist voor uw project.

Aannemers

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van aannemers aan.

Wat staat er in een aannemer offerte?

Wanneer u een offerte ontvangt, controleert u eerst de volledigheid ervan. Een goede offerte bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Werkzaamheden. Het eerste onderdeel van de offerte van een aannemer bestaat uit de inhoud van de werkzaamheden. Sommige aannemers lichten de werkzaamheden niet toe in de offerte. Deze aannemers kunt u vragen om dit telefonisch toe te lichten.
  • Planning. Dit gedeelte bestaat uit de begin- en einddatum, geschatte duur van het project, de lengte van de werkdagen en het aantal werknemers. Deze gegevens moeten vóór de aanvang van het project duidelijk zijn.
  • Algemene voorwaarden. Dit onderdeel van de offerte van een aannemer staat meestal onderaan. Lees deze altijd goed door voordat u een definitief contract laat opstellen.
  • De kosten. Dit is het belangrijkste onderdeel van de offerte. Het is een berekening van de prijs die de aannemer bij u in rekening brengt voor het voltooien van uw verbouwing of renovatie. De kosten worden per onderdeel weergeven en iedere kostenpost dient volledig transparant te zijn. Het aannemen van extra personeel brengt uiteraard extra kosten met zich mee. Een gemiddelde indicatie van de extra kosten per specialist vindt u in de onderstaande tabel.
SpecialistIndicatie uurloon (incl. btw)Materiaal
Aannemer€ 30 - € 50Inclusief
Schilder€ 30 - € 40Inclusief
Stukadoor€ 20 - € 50
Inclusief
Tegelzetter€ 20 - € 50Exclusief
Timmerman€ 20 - € 60Inclusief
Electricien€ 30 - € 60Inclusief
Dakdekker€ 25 - € 50Exclusief

Hoe controleer ik de offerte van een aannemer?

Voordat u de offerte doorneemt, kunt u al een gedeelte van de controle uitvoeren. Check bijvoorbeeld recensies van de aannemer. Hierdoor weet u voor een deel al of de aannemer betrouwbaar is en of hij kwalitatief goed werk levert. De rest van de controle voert u uit op basis van de opgevraagde offerte. Om u hierbij te helpen, hebben wij een checklist voor u samengesteld. De offerte is betrouwbaar indien u op iedere vraag ‘ja’ antwoordt.

  1. Is de prijsopbouw transparant en acceptabel? Stel een budget vast en laat dit zwart op wit in het contract zetten. Controleer de offerte ook op vage kostenposten en vraag de aannemer om uitleg bij onduidelijkheden.
  2. Is het tijdschema duidelijk? Spreek zowel een startdatum als een deadline voor de afronding van het project af met de aannemer. Spreek ook af of er eventueel extra mankracht ingezet mag worden bij vertraging.
  3. Zijn de werkdagen en tijden in overleg afgesproken? Stel uw aannemer de volgende vragen: Werkt de aannemer in de avonden of het weekend door? Zo ja, tot hoe laat? Zijn hier extra kosten aan verbonden?
  4. Wordt er gewerkt volgens de veiligheidsrichtlijnen? Controleer vooraf of de aannemer beschikt over keurmerken. Check of hij zich aan alle veiligheidseisen houdt. Wanneer zich een ongeluk voordoet terwijl er niet wordt voldaan aan de veiligheidseisen, loopt het hele project vertraging op.
  5. Is de aannemer bekend met de wet-Breyne en wordt deze toegepast? De wet-Breyne beschermt huiseigenaren. Iedere aannemer moet deze wet kennen en naleven. De wet stelt eisen aan de betaling, het contract, de oplevering en eventuele schadevergoedingen.

Offertes

Bent u klaar om gratis aannemer offertes te ontvangen?

Offertes aanvragen en vergelijken is dé manier om geld te besparen op uw aannemer. Benieuwd naar aannemer offertes voor uw project? Vraag nu gratis en vrijblijvend tot wel 6 aannemer offertes aan van betrouwbare specialisten bij u uit de regio. U ontvangt deze offertes vervolgens binnen 2 werkdagen. Tenslotte vergelijkt u het aanbod van deze aannemers om zo de beste deal te kiezen. Vindt u geen specialist die bij u past? Geen probleem, de aanvraag is geheel vrijblijvend!

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 aannemer offertes aan.