Offerte renovatie

U bent op zoek naar een offerte voor uw renovatie, maar weet niet waar u moet beginnen? Op deze pagina vindt u meer informatie over de aanvraag en opbouw van een renovatie offerte.

Waarom een renovatie offerte aanvragen?

1. Zo bent u verzekerd van een betrouwbare specialist voor uw renovatie.
2. U krijgt een beter beeld van de renovatie.
3. Uw persoonlijke gegevens worden alleen gebruikt voor de renovatie offerte aanvraag.
4. De aanvraag is gratis en geheel vrijblijvend.
5. Door offertes te vergelijken bespaart u op uw renovatie en kiest u zelf de beste specialist voor uw project.

Hoe vraagt u een offerte voor uw renovatie aan?

Heeft u geen idee hoe u een offerte voor uw renovatie aan kunt vragen? Volg de onderstaande stappen en vraag gemakkelijk en snel tot wel 6 offertes van aannemers uit uw regio aan.

De voorbereiding. Een renovatie kan veel tijd en geld kosten wanneer deze niet goed wordt voorbereid. In de voorbereiding is het belangrijk om zoveel mogelijk informatie op te zoeken over verschillende renovatiewerken. Verder is het handig om een goed beeld van de renovatie te creëren. Stel uzelf vragen, zoals: wat verwacht ik van de renovatie? Wat is mijn budget? Hoe moet het eindresultaat eruit zien? Het maken van een schets kan ook helpen om zowel voor uzelf als voor uw aannemer een goed beeld van de renovatie te creëren.

De offerte aanvraag in 5 stappen. Door middel van het onderstaande stappenplan weet u zeker dat u de offertes voor een renovatie op de juiste manier aanvraagt.

 1. Open de offerteaanvraag door op de onderstaande link te klikken.
 2. Beschrijf de renovatie zo volledig mogelijk. Aannemers gebruiken alleen de informatie die u verschaft om een offerte op te stellen. Hoe completer de beschrijving, des te nauwkeuriger de offerte voor uw renovatie.
 3. Na de aanvraag selecteert het systeem de meest geschikte aannemers uit uw regio.
 4. Er worden vervolgens tot wel 6 aannemers geselecteerd. U ontvangt een e-mail met meer informatie over deze aannemers.
 5. De aannemers contacteren u binnen 2 werkdagen met een offerte voor uw renovatie.

Besparen op de renovatie. Na de aanvraag ontvangt u meerdere offertes. Vergelijk alle offertes en aannemers met elkaar om zo tot wel 40% op de kosten van uw renovatie te besparen. U kiest uiteindelijk zelf de meest geschikte aannemer voor uw project.

Vraag hier gratis en geheel vrijblijvend tot 6 offertes aan.

Offerte renovatie

Hoe vergelijkt u een renovatie offerte?

Offertes worden vaak enkel vergeleken op basis van de prijs. Door de volgende checklist te doorlopen weet u zeker dat u alle aspecten van de offertes controleert.

 1. Check de prijs en de opbouw hiervan. Zo brengt de aannemer naast het uurloon tevens de afvoer van puin, de btw en voorrijkosten in rekening.
 2. Controleer of alle data en deadlines duidelijk in de offerte worden weergeven.
 3. Controleer de specialist met behulp van keurmerken.

Wat staat er in de offerte voor uw renovatie?

In de offerte van een renovatie staan de werkzaamheden die de aannemer moet verrichten. Denk bij een badkamerrenovatie bijvoorbeeld aan het aanleggen van nieuwe waterleidingen of het vervangen van de ketel. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van de renovatie-onderdelen met de bijbehorende kosten.

OnderdeelPrijs (incl. montage & btw)
Elektriciteit€ 4.000 totaal
Waterleiding€ 3.000 totaal
Ketel€ 3.000 - € 6.000 per stuk
Radiator€ 600 per stuk
Bepleistering€ 25 per m2
Dakisolatie€ 30 per m2
Ramen (dubbel glas)€ 500 per m2
Trap€ 1000 - € 2000 per stuk
Huis totaal€ 750 - € 1.500 per m2

Behalve deze werkzaamheden bestaat de renovatie-offerte uit de volgende onderdelen.

 • Beschrijving werkzaamheden. De aannemer beschrijft welke werkzaamheden hij gaat uitvoeren. Hij houdt daarbij uiteraard rekening met uw wensen en verwachtingen.
 • Planning en specialisten. Voor de meeste projecten zijn er meerdere specialisten nodig. Om ervoor te zorgen dat iedere specialist precies weet wat er moet gebeuren, stelt de aannemer een planning op. Deze planning wordt opgesteld in overleg met u en bevat onder andere de lengte van de werkdagen, het aantal werkdagen per week en het aantal geplande uren per specialist.
 • Prijs. De prijs is het belangrijkste gedeelte van een renovatie-offerte. De opbouw van de prijs moet volledig transparant en duidelijk zijn. Vraag de aannemer om extra toelichting indien dit niet het geval is.
 • Voorwaarden. Ten slotte vindt u de voorwaarden van het bouwbedrijf terug in de offerte. Hierin worden de aansprakelijkheid, garanties en betalingsregelingen beschreven. De meeste voorwaarden zijn vanzelfsprekend, maar toch is het belangrijk om ze van tevoren goed door te lezen om ongewenste verrassingen te voorkomen.

Renovatie offerte

Waar moet u op letten bij een renovatie offerte?

Een offerte kan er ingewikkeld uitzien voor degenen die deze niet eerder hebben gezien. Stel uzelf de volgende vragen bij de offerte om er zeker van te zijn dat u op een later moment niet voor verrassingen komt te staan.

 • Wordt de wet Breyne toegepast? De wet Breyne is de belangrijkste wet in België wat betreft verbouwingen. De wet stelt eisen aan specialisten rondom het opstellen van offertes en contracten om u als huiseigenaar te beschermen. Iedere aannemer in België is verplicht deze wet te kennen en hanteren. Controleer dus of de specialist zich aan deze wet houdt.
 • Staat de manier van betaling vast? Controleer of de kosten en manier van betalen aan uw verwachting voldoen. Een bouwbedrijf kan een voorschot voor de renovatie vragen. Ga na of dit voorschot rond het landelijk gemiddelde ligt. Daarnaast is het verstandig om in termijnen te betalen. Zo voorkomt u eventueel verzuim.
 • Beschik ik over voldoende informatie? Geeft de offerte inzicht in alles wat u moet en wilt weten rondom de renovatie? Zo niet, vraag de aannemer om eventuele onduidelijkheden toe te lichten.

Bent u klaar om gratis badkamerrenovatie offertes te ontvangen?

Vraag gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes van service professionals uit uw buurt aan. Het invullen van een aanvraag duurt slechts 2 minuten. De specialisten nemen binnen 2 werkdagen contact met u op. U ontvangt vervolgens via een e-mail tot wel 6 offertes van specialisten uit uw regio. Vergelijk de offertes en bespaar tot wel om tot wel 30% op de kosten van uw verbouwing te besparen.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes voor uw renovatie aan.