Offerte verbouwing

U wilt meer weten over de aanvraag van een offerte voor uw verbouwing. Op deze pagina vindt u meer informatie over offertes voor uw verbouwing en de aanvraag hiervan.

Hoe vraagt u een offerte voor uw verbouwing aan?

1. Wat te doen vóór de offerteaanvraag?
Voordat u een offerte voor uw verbouwing aanvraagt, is het verstandig om alvast wat meer informatie over verbouwingen op te zoeken. Verder is het belangrijk om te bedenken wat u precies verwacht van de aannemer en de verbouwing. Welke kamer betreft de verbouwing? Wat moet er gebeuren? Maak een schets van uw visie. Zo creëert u zowel voor uzelf als voor de aannemer een duidelijk beeld van hoe het eindresultaat eruit moet komen te zien.
2. Hoe vraagt u een offerte voor de verbouwing aan?
U kunt een offerte aanvraag invullen op de onderstaande link. Het invullen kost u slechts 2 minuten. Aannemer-weetjes selecteert vervolgens de meest geschikte aannemers bij u uit de buurt. U ontvangt een e-mail met offertes van tot wel 6 bouwfirma’s. Deze bedrijven nemen tevens binnen 2 werkdagen contact met u op. Deze aanvraag is gratis en geheel vrijblijvend.
3. Besparen op de verbouwing?
U ontvangt meerdere offertes na de aanvraag. Door deze offertes te vergelijken, bespaart u tot wel 30% op de totale kosten van uw verbouwing. Zo kiest u zelf de aannemer met de beste offerte voor uw verbouwing.

Vraag hier gratis tot 6 offertes voor uw verbouwing aan.

Offerte verbouwing

Hoe vergelijkt u een verbouwing offerte?

Bij het vergelijken van offertes gaat het vooral om de prijs, betrouwbaarheid en kwaliteit. Gebruik de volgende checklist om er zeker van te zijn dat u alle aspecten van de offertes met elkaar vergelijkt.
1. Check de prijs en de opbouw. Vergelijk de kosten die iedere specialist in rekening brengt voor de voorrijkosten, het uurloon en het afvoeren van puin.
2. Check de verwachte tijdsduur van de verbouwing. Een kortere tijdsduur betekent namelijk minder kosten.
3. Check de betrouwbaarheid van de specialisten. Controleer de keurmerken en certificaten om hier een beter beeld van te krijgen.

Hoe kiest u de beste offerte voor uw verbouwing?

Het is handig om te weten waar u het beste op kunt letten op het moment dat u offertes voor uw verbouwing gaat vergelijken.

  • Check of de veiligheid wordt gewaarborgd. De veiligheid is van groot belang tijdens een verbouwing. Check of er in de offerte iets wordt gezegd over de waarborging van de regels en wetten rondom verbouwingen. Vraag hiernaar indien dit niet het geval is. De belangrijkste wet omtrent verbouwingen in België is de wet-Breyne. Deze wet beschermt de huiseigenaar door eisen te stellen aan een contract en offerte. Iedere aannemer is verplicht om deze wet te kennen en toe te passen.
  • Controleer de opbouw van de kosten. De kosten van de verbouwing zijn het belangrijkste onderdeel van een offerte. Controleer of de kosten duidelijk zijn weergegeven. Vraag de aannemer om de kosten toe te lichten als niet alles geheel duidelijk is.
  • Bekijk extra recensies van de bouwfirma. Recensies geven u een duidelijk beeld van de betrouwbaarheid van een bouwfirma. Lees deze daarom goed door. Daarnaast raden we u aan om kwalificaties, certificaten en garantieregelingen te checken.

Hoe ziet een offerte voor uw verbouwing eruit?

Er zijn veel verschillende verbouwingen mogelijk. Voordat een aannemer de offerte voor uw verbouwing kan opstellen moet hij eerst weten wat er precies moet gebeuren. De verbouwing kan bijvoorbeeld uw badkamer, woonkamer, zolder, slaapkamer of gehele huis betreffen. In de onderstaande tabel vindt u een overzicht van de meest voorkomende verbouwingen waarvoor de aannemer een offerte kan opstellen in België.

OnderdeelGemiddelde groottePrijs vanaf (incl.
btw en arbeid)
Toilet2 m2€ 600
Badkamer9 m2€ 4.000
Zolder30 m2€ 6.000
Keuken14 m2€ 8.000
Aanbouw15 m2€ 17.000

Naast de totale kosten kan de aannemer ervoor kiezen om de volgende onderdelen te benoemen in zijn verbouwing offerte:

  • Het aanbod. Hier maakt de aannemer duidelijk welke werkzaamheden er verricht moeten worden en wat hiervan de kosten zijn. Er wordt in fasen beschreven wat er allemaal moet gebeuren.
  • Algemene voorwaarden van het bouwbedrijf. De bepaling van aansprakelijkheid, leveringstermijn, garanties en betalingsregelingen zijn voorbeelden van algemene voorwaarden die een bouwbedrijf kan hanteren. Echter, deze voorwaarden verschillen per bedrijf. Hierdoor is het belangrijk om deze voorwaarden altijd goed door te lezen.
  • De prijs. Het belangrijkste onderdeel van de offerte voor uw verbouwing is de prijs. De aannemer geeft hiervan in eerste instantie een grove schatting. Verder licht hij de opbouw van alle kosten toe. Indien de opbouw van een kostenpost niet geheel duidelijk is, kunt u uw aannemer vragen om dit alsnog toe te lichten. U kunt uw keuze voor een aannemer baseren op basis van deze prijzen.
  • De planning. Bij een kleine verbouwing wordt er meestal een deadline gegeven. De aannemer hoeft dan geen uitgebreide planning op te stellen. Bij grotere verbouwingen werkt een hoofdaannemer vaak samen met meerdere specialisten. Denk hierbij aan de schilder, dakdekker, stukadoor en een elektricien. Deze specialisten vragen allemaal een apart uurloon. U vindt een overzicht van deze loonkosten per specialist in de onderstaande tabel.
SpecialistIndicatie uurloon (incl. btw)Materiaal
Aannemer€ 30 - € 50Inclusief
Schilder€ 30 - € 40Inclusief
Stukadoor€ 20 - € 50
Inclusief
Tegelzetter€ 20 - € 50Exclusief
Timmerman€ 20 - € 60Inclusief
Electricien€ 30 - € 60Inclusief
Dakdekker€ 25 - € 50Exclusief

Verbouwing offerte

Bent u klaar om gratis verbouwing offertes te ontvangen?

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes van service professionals uit uw buurt aan. Het invullen van een aanvraag duurt slechts 2 minuten. De specialisten nemen binnen 2 werkdagen contact met u op. U ontvangt vervolgens via een e-mail tot wel 6 offertes van specialisten uit uw regio. Vergelijk de offertes en bespaar tot wel 30% op de kosten van uw verbouwing.

Vraag hier gratis en geheel vrijblijvend tot 6 offertes van verbouwingsspecialisten aan.