Aanbouw woning

Bent u op zoek naar informatie over een aanbouw van uw woning? Op deze pagina vindt u belangrijke richtprijzen en tips voor uw aanbouw.

De kosten van een aanbouw van uw woning

Bent u toe aan meer ruimte in huis, maar wilt u liever niet verhuizen? Dan is een aanbouw aan uw woning de perfecte oplossing. De meest voorkomende aanbouw is een serre, maar een uitbreiding van uw tuinhuis of schuur wordt tevens gezien als een aanbouw. Om er zeker van te zijn dat de aanbouw op een juiste manier wordt geïnstalleerd is het verstandig om een aantal specialisten in te schakelen. In het eerste overzicht vindt u een indicatie van de gemiddelde kosten van specialisten die u kunt inschakelen voor een aanbouw.

SpecialistIndicatie uurloonMateriaal
Aannemer€ 30 - € 50Inclusief
Schilder€ 30 - € 40Inclusief
Stukadoor€ 20 - € 50Inclusief
Tegelzetter€ 20 - € 50Exclusief

Er zijn een aantal extra opties mogelijk. Deze zijn echter niet noodzakelijk zijn wanneer u een aanbouw wilt realiseren.In de onderstaande tabel vindt u de gemiddelde prijzen voor deze extra opties.

OnderdeelPrijs (incl. montage & btw)
Bepleistering van het plafond€ 25 per m2
Stucwerk€ 20 per m2
Isolatie€ 30 per m2
Ramen (dubbel glas)€ 500 per m2
Radiator€ 600
Aanleggen van elektriciteit€ 500

De totale prijs van een aanbouw van uw woning hangt af van meerdere aspecten. Een aantal van deze aspecten zijn: de grootte van de aanbouw, de soort aanbouw en de kwaliteit van het gebruikte materiaal. In de onderstaande tabel vindt u een schatting van de minimumprijzen per aanbouw op basis van de oppervlakte.

Grootte aanbouwPrijs vanaf
6 m2€ 14.000
12 m2€ 17.000
15 m2€ 22.000

Een aanbouw voor uw woning is geen gemakkelijke verbouwing. Door een aannemer in te schakelen bent u verzekerd van kwaliteit en komt u na en tijdens de verbouwing niet voor onverwachte kosten te staan. Bent u benieuwd naar de kosten van uw aanbouw? Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend tot 6 offertes bij aannemers uit uw buurt aan. De aannemers nemen binnen 2 werkdagen contact met u op. U ontvangt vervolgens de offertes binnen 2 werkdagen. Vergelijk deze offertes en kies zelf de aannemer die het beste bij u past.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van aannemers uit uw regio aan.

Aanbouw woning

Verschillende opties voor uw aanbouw

Een aanbouw van uw woning is de oplossing als u toe bent aan meer ruimte in huis. Hieronder beschrijven wij een aantal aanbouwmogelijkheden:

  • Meer ruimte in uw woonkamer? De aanbouw van uw woonkamer zorgt voor meer lichtinval, vergroot de gehele verdieping én verhoogt de waarde van uw huis. Let echter wel op de grootte van de aanbouw. Deze mag zonder vergunning namelijk nooit meer dan 3 meter uitsteken.
  • De uitbreiding van uw keuken zorgt voor meer kook- en woonruimte. De aanbouw van uw keuken zorgt voor genoeg ruimte om bijvoorbeeld een kookeiland te plaatsen. Naast deze aanbouw brengt het bijbouwen van extra keukenonderdelen uiteraard een hogere kostprijs met zich mee. Kijk daarom altijd van tevoren of uw budget voor deze verbouwing toereikend is.
  • Aanbouw in de vorm van een serre is dé manier om meer sfeer te creëren in uw huiskamer. Een serre bestaat voornamelijk uit ramen die veel licht binnenlaten. Door de inrichting van uw serre aan te passen op uw tuin kunt u de buitensfeer naar binnen halen.
  • Met de aanbouw van uw garage creëert u veel extra ruimte voor de opslag van uw spullen en voertuigen. Houd er rekening mee dat u hiervoor meestal een vergunning nodig hebt en ga na of u bij een aanbouw de erfgrens van uw buren niet overschrijdt.

Aanbouw woning

Voordelen van een aanbouw

Een aanbouw brengt veel voordelen met zich mee. Een aantal grote voordelen zijn:

  • Een aanbouw van uw woning creëert meer ruimte. Deze ruimte geeft u mogelijkheden zoals gezinsuitbreiding, de start van een onderneming aan huis of simpelweg meer leefruimte.
  • Een aanbouw verhoogt de waarde van uw woningen zonder uw hypotheek te verhogen. Deze eenmalige investering verdient u dus gedeeltelijk terug wanneer u uw huis besluit te verkopen.
  • U kunt uw wensen van bijvoorbeeld een serre, kookeiland of grotere woonkamer vervullen door middel van een aanbouw.

Bespaar op de kosten van uw aanbouw

U bespaart op de kosten van de aanbouw van uw woning door van tevoren zoveel mogelijk te regelen. Maak van tevoren een schets van de gewenste situatie en leg uw budget vast.U kunt daarnaast kiezen voor een prefab aanbouw om geld te besparen. Deze wordt op voorhand in de fabriek geproduceerd en vraagt dus minder manuren van de aannemer. Ten slotte bespaart u geld door aannemers en offertes met elkaar te vergelijken.

Vraag gratis en vrijblijvend tot 6 offertes bij service professionals uit uw buurt aan. Het invullen van een aanvraag duurt slechts 2 minuten. De specialisten nemen binnen 2 werkdagen contact met u op. U ontvangt vervolgens via een e-mail tot 6 offertes van specialisten uit uw regio. Vergelijk de offertes en bespaar tot wel 30% op de kosten van uw verbouwing.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan bij vakspecialisten uit uw regio.