Aannemer renovatie

Bent u op zoek naar een aannemer voor een renovatie of de ruwbouw van een nieuw huis? Op deze pagina vindt u meer informatie over de richtprijzen en leest u meer over de werkzaamheden die de algemene aannemer verricht.

Wat zijn de kosten van een algemene aannemer?

Een algemene aannemer is dé specialist voor uw verbouwing of renovatie. Hij plant en regelt alles rondom deze projecten. Bij grotere bouwprojecten is de aannemer vaak genoodzaakt om extra personeel aan te nemen. Dit personeel bestaat vaak uit specialisten, zoals een schilder, timmerman of stukadoor. In het onderstaande overzicht vindt u de gemiddelde kosten per specialist.

SpecialistIndicatie uurloon (incl. btw)Materiaal
Aannemer€ 30 - € 50Inclusief
Schilder€ 30 - € 40Inclusief
Stukadoor€ 20 - € 50
Inclusief
Tegelzetter€ 20 - € 50Exclusief
Timmerman€ 20 - € 60Inclusief
Electricien€ 30 - € 60Inclusief
Dakdekker€ 25 - € 50Exclusief

Een renovatie of verbouwing kan betrekking hebben op verschillende onderdelen van uw huis. Denk bijvoorbeeld aan de renovatie van uw gehele huis, uw huiskamer, uw tuin(huis) of de badkamer. De kosten voor de renovatie van deze ruimtes hangen af van uw wensen, uw budget en de omvang van het verbouwingsproject. Bij iedere renovatie of verbouwing is het belangrijk om onderdelen zoals de leidingen, isolatie en ramen te controleren en eventueel te repareren of te vervangen. In de volgende tabel vindt u een overzicht van de prijzen per onderdeel.

OnderdeelGemiddelde prijs
Aanleg van elektriciteit€ 300
Waterleiding€ 500
Radiator€ 600 per stuk
Bepleistering€ 25 per m2
Ramen (dubbel glas)€ 500 per m2

Om er zeker van te zijn dat al deze onderdelen op de juiste manier worden gecontroleerd en vervangen, is het vaak verstandig om een aannemer voor de renovatie of ruwbouw van uw huis in te schakelen. Bent u benieuwd naar de exacte prijs van een aannemer voor uw renovatie of verbouwing? Vraag dan gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van aannemers uit uw regio aan. Het invullen van de aanvraag neemt 2 minuten in beslag. Nadat uw aanvraag is verstuurd, nemen de vakspecialisten binnen 2 werkdagen contact met u op om uw wensen door te nemen. Vergelijk de offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten van een aannemer voor uw project.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van aannemers uit uw buurt aan.

Renovatie aannemer

Hoe vind ik de beste aannemer voor mijn renovatie?

Voordat u op zoek gaat naar een geschikte aannemer, is het belangrijk om uzelf goed te oriënteren. Neem de tijd en verzamel zoveel mogelijk informatie over de aannemers die u op het oog hebt. Volg het stappenplan op weg naar de juiste aannemer voor uw project.

  • Oriënteer uzelf. Zorg dat u niets overhaast in uw zoektocht naar een aannemer voor uw renovatieproject. Zoek zoveel mogelijk informatie op over verschillende bouwbedrijven in de vorm van recensies, certificaten, keurmerken en referenties. Speur het internet af en vraag ook rond naar de ervaringen van bekenden om een duidelijk beeld te krijgen van de betreffende aannemer en de inhoud van uw bouwproject.
  • Vraag offertes aan. Zo weet u precies hoeveel u betaalt voor uw bouwproject en welke werkzaamheden zijn inbegrepen.. Op basis van deze informatie is het makkelijker om uw budget vast te stellen.Vergelijk deze offertes met elkaar en kies de aannemer met het beste aanbod voor uw renovatieproject.
  • Kijk naar meer dan alleen de prijs. U hebt maar 1 goede aannemer nodig voor uw project. Let bij uw keuze onder andere op het contact tussen u en de aannemer. Goed contact voorkomt namelijk onenigheden en irritaties tijdens het project. Verder is transparantie belangrijk. Zorg dat alle afspraken tussen u en de aannemer van tevoren worden vastgelegd. Maak alle zaken rondom uw verbouwing duidelijk, transparant en bespreekbaar.Dit voorkomt namelijk ook eventuele onenigheden tijdens of na uw project.

Renovatie aannemer

Wat kan de aannemer voor mij betekenen tijdens een renovatie?

Een algemene aannemer heeft de leiding over uw renovatieproject. Hij is zowel voor u als voor de andere specialisten – die bij uw project betrokken zijn – een aanspreekpunt. Daarnaast let de aannemer op het budget, de deadline en een soepel verloop van de renovatie.De belangrijkste taken van een algemene aannemer vindt u hieronder.

  • Allereerst moet de aannemer ervoor zorgen dat de renovatie het van tevoren opgestelde budget niet overschrijdt.
  • Bij grote verbouwingen is er vaak extra personeel nodig. De aannemer is de aangewezen persoon om deze specialisten te benaderen.
  • Indien er extra personeel wordt aangenomen, dient de aannemer een planning te verzorgen. Zo weet iedereen, inclusief uzelf, waar hij of zij aan toe is. Ook zonder extra personeel is een planning vaak handig. Dit helpt u namelijk bij het creëren van een duidelijk beeld van de werkzaamheden en de omvang van uw project.
  • De aannemer geeft leiding aan de rest van het personeel door een taakverdeling te verzorgen. Zo bepaalt hij onder andere wie de werkplaats inricht, wie de inkoop van het benodigde materiaal verzorgt en wie de bouwvergunningen aanvraagt.
  • Ten slotte waarborgt de algemene aannemer de veiligheid van alle betrokkenen door alle wetten te kennen en toe te passen.

Aannemer renovatie

Hoe kan ik besparen op de kosten van een aannemer?

Bent u benieuwd naar de kosten van een algemene aannemer voor uw renovatie? Vraag dan gratis tot 6 offertes aan van aannemers uit uw regio. De aannemers nemen binnen 2 werkdagen contact met u op. Vergelijk vervolgens de toegestuurde offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kosten van een algemene aannemer voor uw renovatie. Vindt u geen aannemer die bij u past? Geen probleem, de aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.

Vraag hier tot 6 offertes aan bij aannemers uit uw buurt.