Bouwbedrijf

Bent u ook op zoek naar een bouwbedrijf voor de verbouwing van uw huis, maar wilt u graag meer informatie over deze bouwfirma’s? Op deze pagina vindt u meer informatie en de richtprijzen voor uw verbouwing of renovatie.

Wat kost het inhuren van een bouwbedrijf?

Een bouwfirma helpt u met het realiseren van al uw verbouwingen en renovaties. Om uw project soepel te laten verlopen, maakt het bouwbedrijf gebruik van vakspecialisten, zoals een aannemer, schilder en stukadoor. Deze specialisten vragen een bepaald uurtarief voor het verrichten van de werkzaamheden. De gemiddelde kosten per specialist vindt u in de onderstaande tabel.

SpecialistIndicatie uurloon (incl. btw)Materiaal
Aannemer€ 30 - € 50Inclusief
Schilder€ 30 - € 40Inclusief
Stukadoor€ 20 - € 50
Inclusief
Tegelzetter€ 20 - € 50Exclusief
Timmerman€ 20 - € 60Inclusief
Electricien€ 30 - € 60Inclusief
Dakdekker€ 25 - € 50Exclusief

Er zijn veel verschillende soorten verbouwingen aan of in uw huis mogelijk. Het is daarom altijd verstandig om een bouwfirma in te schakelen. Een bouwfirma heeft namelijk de benodigde expertise en ervaring. U kunt een verbouwing zo duur maken als u zelf wilt. Hierdoor is het lastig om een goede indicatie te geven van de kosten voor een verbouwing in uw situatie. Om deze reden vindt u de meest voorkomende verbouwingen in het overzicht hieronder.

OnderdeelGemiddelde groottePrijs vanaf (incl.
btw en arbeid)
Toilet2 m2€ 600
Badkamer9 m2€ 4.000
Zolder30 m2€ 6.000
Keuken14 m2€ 8.000
Aanbouw15 m2€ 17.000

Schakel altijd een specialist in voor uw verbouwing. Hierdoor komt u na en tijdens de verbouwing niet voor verrassingen te staan. Vergelijk meerdere specialisten en hun prijzen met elkaar en bespaar zo op de kosten van uw bouwbedrijf. Vraag hier tot 6 offertes aan van bouwondernemingen uit uw regio. Het invullen van deze aanvraag kost u slechts 2 minuten. De bouwbedrijven stellen offertes voor uw verbouwing op en contacteren u binnen 2 werkdagen. Vergelijk de offertes en kies de meest geschikte bouwfirma voor uw verbouwing.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan bij specialisten uit uw regio.

Bouwbedrijf

Wat kan een bouwbedrijf voor u betekenen?

U kunt een bouwbedrijf inschakelen voor de volgende veranderingen aan uw huis en tuin:

 • Nieuwbouw. Een bouwbedrijf helpt u bij het ontwerpen en bouwen van uw droomhuis.
 • Verbouw. Een verbouw kan veel verschillende dingen betekenen bij een bouwbedrijf. Iedere aanpassing of uitbreiding valt hieronder. Denk bijvoorbeeld aan een aan- of uitbouw.
 • Onderhoud. Onder het onderhoud valt onder andere de schoonmaak van uw dakpannen en de reparatie van een lekkage.
 • Renovatie. De meest voorkomende renovatie is de badkamerrenovatie. Hierbij wordt de hele badkamer leeggemaakt en opnieuw ingericht. De renovatie heeft dus betrekking op het innerlijk van een kamer.
 • Restauratie. De restauratie is, ook voor vakmannen van een bouwfirma, een moeilijke klus. Restauratie betreft meestal een oud onderdeel van een woning dat men in oude staat wil laten herstellen.

bouwbedrijf

Soorten verbouwingen en renovaties

Zoals eerder werd benoemd, zijn er verschillende verbouwingen en renovatiewerken mogelijk. Onderstaand vindt u de meest voorkomende verbouwingen en renovaties in België.

 • Zolder. De zolder wordt vaak omgebouwd tot een of meerdere slaapkamers. Het bouwbedrijf installeert in zo’n geval een verwarming en zorgt voor een goede isolatie. De renovatie of verbouwing van uw zolder is een grote investering, maar zorgt ook voor een waardestijging van uw huis.
 • Keuken. Deze lastige verbouwing kunt u beter overlaten aan een gerenommeerde bouwfirma. Zo weet u zeker dat de verbouwing soepel verloopt en er geen geld wordt verspild.
 • Toilet. Tijdens een verbouwing van het toilet is de kans groot dat men leidingen dient te vervangen. Ook hier komt een bouwonderneming met al haar kennis en expertise van pas.
 • Badkamer. Zoals gezegd, is de badkamerrenovatie de meest voorkomende in België. Er komt veel bij kijken, namelijk: de sloop van het oude interieur, het vervangen van leidingen en elektriciteit, de controle en reparatie van eventuele lekkage en de installatie van het nieuwe interieur. Zorg dat alles in een keer goed gebeurt zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.
 • Aanbouw. De aanbouw is een verbouwing waarbij uw huis of schuur wordt uitgebreid. Hierbij geeft een bouwbedrijf u de keuze tussen een prefab die al kant en klaar wordt gefabriceerd en geïnstalleerd of de aanbouw van een eigen ontwerp.
 • Woonkamer. U kunt veel veranderen in uw woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan de bouw van een extra wand of deur of een nieuwe vloer met vloerverwarming. Aannemers en bouwfirma’s kunnen alle opties aan u voorleggen om u te helpen het beste besluit te nemen.

bouwbedrijf

Bespaar op de bouw of verbouw van uw huis

Bespaar op de kosten van een bouwfirma met deze simpele tips.

 • Voer tijdens de verbouwing of renovatie zelf puin af. Hierdoor bespaart u tot wel € 350.
 • Vergelijk producten op basis van prijs en kwaliteit. Door niet de duurste producten te kiezen, bespaart u op bijvoorbeeld een badkamer verbouwing gemakkelijk € 500.
 • Kies een aannemer bij u uit de buurt. Hierdoor bespaart u gemiddeld € 40 op voorrijkosten.
 • Vergelijk aannemer offertes met elkaar. Zo kiest u zelf de beste aannemer voor uw verbouwing en bespaart u tot wel 40% op de kosten van een aannemer.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van bouwbedrijven aan. Aannemers van deze bedrijven nemen binnen 2 werkdagen contact met u op. Vergelijk vervolgens de offertes en kies zelf de aannemer met het beste aanbod voor uw verbouwing of renovatie.

Vraag hier gratis en geheel vrijblijvend tot 6 offertes aan bij bouwfirma’s uit uw regio.