Huis verbouwen

Wilt u meer weten over bouwen en verbouwen? Op deze pagina vindt u de richtprijzen van bepaalde verbouwingen en van specialisten die u hierbij kunnen helpen. Bovendien vindt u op deze pagina handige bespaartips.

Wat kost het om uw huis te verbouwen?

Een verbouwing van uw huis maakt u zo duur als u zelf wilt. Er zijn zo veel verschillende soorten verbouwingen mogelijk dat het lastig is om een goede indicatie van de gemiddelde kosten te geven. De verschillen in deze kosten hangen onder andere af van de aannemer die u kiest en de kwaliteit van het interieur. In het onderstaande overzicht vindt u de minimale richtprijzen van de meest voorkomende verbouwingen in België.

OnderdeelGemiddelde groottePrijs vanaf (incl.
btw en arbeid)
Toilet2 m2€ 600
Badkamer9 m2€ 4.000
Zolder30 m2€ 6.000
Keuken14 m2€ 8.000
Aanbouw15 m2€ 17.000

Er komt veel kijken bij het verbouwen van uw huis. Het is daarom verstandig om hiervoor een aannemer in te schakelen. Een aannemer is dé specialist op het gebied van verbouwingen. Hij regelt bijvoorbeeld vergunningen, schakelt extra personeel in, stelt een offerte voor u op en bespreekt uw wensen voor de verbouwing om samen het gewenste resultaat te realiseren. Met een specialist bent u verzekerd van een soepele en kwalitatieve verbouwing van uw huis. In het volgende overzicht vindt u de richtprijzen per specialist.

SpecialistIndicatie uurloon (incl. btw)Materiaal
Aannemer€ 30 - € 50Inclusief
Schilder€ 30 - € 40Inclusief
Stukadoor€ 20 - € 50
Inclusief
Tegelzetter€ 20 - € 50Exclusief
Timmerman€ 20 - € 60Inclusief
Electricien€ 30 - € 60Inclusief
Dakdekker€ 25 - € 50Exclusief

Het bouwen en verbouwen van uw huis is geen gemakkelijk project. Het is verstandig om een aannemer in te schakelen zodat u na de verbouwing niet voor onverwachte kosten komt te staan. Vergelijk meerdere aannemers en hun prijzen en bespaar zo op de kosten van uw aannemer. Vraag hier tot 6 offertes aan van aannemers uit uw regio. Het invullen van deze aanvraag kost u slechts 2 minuten. De aannemers contacteren u binnen 2 werkdagen en stellen vervolgens een vrijblijvende offerte op. Vergelijk de offertes en kies de beste aannemer voor uw verbouwing.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes bij aannemers uit uw buurt aan.

Huis verbouwen

Welke verbouwingen zijn er allemaal?

Zoals eerder werd benoemd, zijn er veel soorten verbouwingen aan en in uw huis mogelijk. Hieronder vindt u de meest voorkomende verbouwingen op een rij:

  • Badkamer verbouwing. Dit is de meest voorkomende verbouwing in België. U kunt kiezen voor een badkamerrenovatie of verbouwing. Bij een renovatie gaat het voornamelijk om de verandering van het uiterlijk van uw badkamer. Een verbouwing houdt veel meer in. De badkamer kan bijvoorbeeld worden verplaatst of uitgebouwd. Alle leidingen worden bij een verbouwing gekeurd en eventueel vervangen.
  • Keuken verbouwing. Dit is een veel voorkomende, maar lastige verbouwing. De verbouwing van uw keuken is vaak duur en wordt daarom bijna altijd overgelaten aan een aannemer.
  • Woonkamer verbouwing. In de woonkamer betekent een verbouwing meestal het plaatsen of verplaatsen van een wand. Verder kan er een nieuwe vloer met vloerverwarming worden aangelegd.
  • Toilet verbouwing. In het toilet liggen veel leidingen die men af en toe moet vervangen. Verder kunt u bijvoorbeeld een urinoir, grotere wasbak of een groter raam in deze ruimte laten bouwen.
  • Aanbouw. Een aanbouw wordt tevens gezien als een verbouwing. Een voorbeeld van een aanbouw is de bouw of uitbreiding van: een serre, een schuur, een garage of een tuinhuis.
  • Zolder verbouwing. Een zolder kan worden omgebouwd tot een leefruimte met een of meerdere slaapkamers. In dit geval wordt er een verwarming geïnstalleerd en dient het dak goed geïsoleerd te worden. Deze verbouwing is niet gemakkelijk of goedkoop, maar het zorgt wel voor een stijging van de waarde van uw huis.

huis verbouwen

Bespaar op de verbouwing van uw huis

Wilt u uw huis zo goedkoop mogelijk verbouwen? Met de volgende tips bespaart u op de kosten van uw aannemer en uw verbouwing.

  • De aannemer brengt geld in rekening voor het afvoeren van puin tijdens het verbouwen. Door zelf de handen uit de mouwen te steken bespaart u tot wel € 350.
  • Vergelijk producten op kwaliteit. De prijs tussen A- en B-kwaliteit is vaak hoog, terwijl het werkelijke kwaliteitsverschil lang niet altijd merkbaar is. Door veel producten te vergelijken en producten met vage en onnodige specificaties achterwege te laten, bespaart u op bijvoorbeeld een badkamer verbouwing gemakkelijk € 500.
  • Kies een aannemer bij u uit de buurt. Hiermee bespaart u gemiddeld € 40 op voorrijkosten.
  • Vergelijk meerdere aannemers. Door offertes van meerdere aannemers aan te vragen, kunt u de aannemers en hun prijsopgaven vergelijken. Zo kiest u zelf de beste aannemer voor uw verbouwing en bespaart u tot wel 40% op de kosten van een aannemer.

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes voor de verbouwing van uw huis aan. De aannemers nemen binnen 2 werkdagen contact met u op. Vergelijk vervolgens de offertes en kies zelf de aannemer met het beste aanbod voor uw verbouwing.

Vraag hier gratis en geheel vrijblijvend tot 6 offertes aan bij aannemers uit uw regio.